Kindle z couráku

Knedlík (aka Kindle) z couráku

Po týdnu užívání Kindle 2 International je zde malý článek s pár postřehy z dennodenního užívání. Pokud mám postřehy shrnout do jednoho slova, pak je jím umírněné nicméně stále ještě nadšení.

Nákup na Amazonu

Nakupování přímo ze zařízení je dáno především skutečností, že obsahuje GSM modem a je tedy schopný se do sítě operátorů přihlásit a datové přenosy realizovat pomocí GPRS nebo 3G. Prohlížení katalogu knih, novin a časopisů je zadarmo, stejně tak jako stahování ukázek knih nebo časově omezeného vyzkoušení si předplatného (zde ten název zcela nesedí, platíte až po dodání, ale princip ano) časopisů a novin.

Koupil jsem již jednu knihu a mám v režimu zkoušky předplatného zaregistrovány dvoje noviny. Kniha byla v zařízení v několika desítkách sekund a časopisy nacházím v seznamu dostupných dokumentů po jejich vydání. Škoda, že není možné si objednat české noviny v elektronické podobě. V seznamu je více než 100 různých titulů různých jazyků, ale český ani jeden.

Čtení RSS feedů

Tohle je super věc pro kterou používám po testech několika možností aplikaci Mobipocket Reader. Mám nadefinovány RSS zdroje, které mi aplikace převede do PRC souborů čitelné na zařízení. Opět včetně funkční češtiny a vložení obrázků. Mám tak ráno k snídani k dispozici něco málo čtení z oblastí, které mě zajímají. Ještě nahradit PC s Mobipocket Readerem nějakým skriptem na mém routeru s USb rozhraním, abych nemusel stažení a nahrání do Kindla provádět večer, ale měl skutečně poslední informace z rána bez pouštění PC.

Pak už je jen krůček od toho je převádět nejen zdroje RSS, ale také XML podobu televizního programu, News grupy a třeba také emaily ze schránky.

Syntéza hlasu

Knedlíček umí anglické texty i předčítat. Uživatel si může vybrat hlas ženský nebo mužský. Dost dlouho mu trvá, než s tím po spuštění operace zařízení skutečně začne. Srozumitelnost anglické syntézy je slušná.

Wikipédie

Opět super věc. Wikipedia kdekoliv (tedy zemích s podporou konektivity Knedlíku) na cestách. To se může hodit na cestách při hledání informací o místech a památkách, které právě navštěvujete. Rychlost není i při připojení přes 3G závratná a zřejmě se na pomalosti podepisuje více browser Noku než připojení. Ale jinak opět sice rezervované ale nadšení. No neberte to, když je to zadarmo a funguje to. Ostatní webové servery jsou blokovány.

Příště zkušenosti s konverzí dokumentů a jaké nástroje se pro to osvědčily…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *