Obce jako POI pro Garmin fenix

Po dvou dnech jsem odinstaloval zjednodušenou mapu Topo Czech, která je přibalována k hodinkám a začal hledat alternativy. Jednou z možných je vygenerování mapy ze zdrojů OpenStreetMap tak, aby obsahovala pouze města. Zatím se kloním k myšlence, že to bude zcela postačující pro základní orientaci v terénu a skutečně nepovažuji hodinky s rozlišením displeje 4×4 pixly (obrazně) za náhradu mapy.

První pokus jsem již provedl a mapa skutečně obsahuje pouze města a vrchily, ale má své drobné chyby, které ještě plánují odstranit.

Jako alternativu jsem ze zdrojů na geonames.org připravil soubor POI obsahující 999 největších měst a obcí v ČR. Do hodinek jej lze nahrát pomocí Garmin POI Loader a po zvolení Menu GPS Tools > POIs > Extras se zobrazí nejbližší obce v okolí aktuální polohy. Příprava zobrazení trvá asi 25 sekund a uvažuji o zmenšení souboru. To se nicméně dostává do rozporu s tím, že bych v hodinkách měl rád lokality, které znám a kde se pohybuji a podle nich jsem těch 999 měst jako limit vlastně zvolil…

Soubor přikládám…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *