Proč přišly další Alexy

V těsném sledu se u nás objevily daší dvě Amazon Echo zařízení. Proč? Hudbu nejvíce posloucháme v kuchyni a v obýváku. V obýváku přes AudioCast, který funguje skvěle. Jen občas dává smysl mít puštěné ze Spotify v obou místnostech to samé. A to kombinace Alexa/AudioCast nezvládne. Ale dvě Alexy už jo. Umí totiž Multi-Room Music.

A tak se objevila Alexa Input připojená na naše AudioEngine repráky. Objevila se hlavně protože Amazon ji před vánoci nabízel za 9 babek.

0331D9E6-E3E2-492F-B240-0C02A13D553D_1_105_c

A Multi-Room setup funguje pěkně. Prostě jen Alexu požádáte, aby Spotify hrálo „everywhere“ a je to. A pak naopak jen „here“ a je to zase rozpojené.

A pak jsem kupoval Alexu Show 5 jako dárek a abych nedával něco co neznám, tak jsem si jednu musel koupit také.

7EA03C99-B6B0-478F-B4EA-9DD2B25485A7_1_105_c.jpeg

Je to první zařízení tohoto typu s displejem, které máme doma. Na obrazovčičce ukazuje čas, plánované aktivity (kalendář), novinky z Netu a notifikace. A pokud od ní něco chcete a odpovídající služba/skill má i vizuální podobu, pak se ukáže na displeji.

Na svou velikost (mrňavost) i pěkně hraje. Jen je možná trochu přebasovaná. Ale s tím si případně dovede poradit ekvalizér.

Tak už se těším, že si napíšu nějaký skill pro ovládání robota ze Sevy nebo Lega a bude to něco ukazovat i na obrazovce.

PS: To co označuji jako Alexa XYZ se oficiálně jmenuje Amazon Echo XYZ, jo?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *