Echo Frames

V rámci programu „Amazon pro nedočkavé“ jsem si loni pořídil brýle s Alexou. S o něco lepší cenou a o něco dříve než byly na trhu. A první dojem? Obrovské zklamání.

Problém byl možná spíše ve mně. Měl jsem možnost vyzkoušet si brýle s Bluetooth od Bose a nějak jsem čekal, že to bude hrát stejně a navíc v tom bude Alexa. Ale tak tomu není, hraje to velmi nenáročně a bez jakékoliv stopy basů.

Vlastně jsem si myslel, že kvůli tomu brýle používat nebudu vůbec. Původně jsem si je pořídil právě pro poslouchání hudby a telefonování a občasné užití schopností Alexy a k tomu poslouchání hudby radostně používat prostě nejdou.

Naštěstí pro moji peněženku ani na toto nedošlo. Brýle si našly své použití – poslouchání podcastů při tlačení kočárku a telefonování při hlídaní dětí.

Mají totiž jednu velkou výhodu – neblokují uši a lze s nimi působit „zapojeně“ i když ve skutečnosti posloucháte někoho nebo něco jiného. A to je něco, co lze provozovat se špunty v uších jen obtížně.

Alexu si můžete zavolat jménem, tedy tak jako obvykle, nebo tlačítkem na spodku jedné z nožiček. Hned vedle je další tlačítko pro regulaci hlasitosti. Nutno říci, že ta maximální hlasitost není dostatečná pro použití na ulici pokud vedle vás projede auto nebo tramvaj.

Dále brýle reagují na jedno nebo dvě poklepání na postranici. Tím se signalizuje spuštění nebo pozastavení hudby a přejetím lze zavěsit nebo zamítnout hovor.

Na zavolání jménem reagují brýle tak asi v 3/4 případů při použití venku a to nečekám, že mě uslyší pokud kolem jede auto.

Za plnou cenu bych si to určitě nekoupil a naštěstí jsem našel užití, při kterém mi ta věcička dává nějaký smysl…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *