Knedlík Development Kit

Právě jsem našel oznámení o budoucí blízké dostupnosti vývojového kitu pro Amazon Kindle. A proč je to tak zajímavé? Dostupnost vývojového kitu dává možnost vyvíjet aplikace, které budou provozovány přímo na čtečce.

Podívejme se na text oznámení:

  • Free – Active content applications that are smaller than 1MB and use less than 100KB/user/month of wireless data may be offered at no charge to customers. Amazon will pay the wireless costs associated with delivery and maintenance.
  • One-time Purchase – Customers will be charged once when purchasing active content. Content must have nominal (less than 100KB/user/month) ongoing wireless usage.
  • Monthly Subscription – Customers will be charged once per month for active content.

Vypadá to, že malé aplikace budou mít možnost komunikace s využitím GSM sítě zadarmo, pokud se vejdou do limitu 100KB měsíčně. To rozhodně není mnoho, ale pro jednoduchou komunikaci pomocí krátkých zpráv, například pro aktualizaci stavu na Twitteru to bude většinou stačit. A pokud to stačit nebude je zde poslední možnost – tedy měsíční platby za větší objem komunikace.

Na tohle se skutečně teším a pár nápadů na využití sice omezené, ale konektivity zdarma a to téměř po celé Evropě mám. Vzhledem k tomu, že i prohlížeč knih je psaný v Javě očekávám, že KDK bude také založeno na tomto jazyce a to je prostě super.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *